Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Θεραπευτική πρωτεϊνούχα τοννοσαλάτα.



Θα χρειαστούμε:
1 Κονσέρβα τόννου σε λάδι των 169 γραμμαρίων
250 γραμμάρια ανθότυρο (καλύτερα φρέσκο, μαλακό, απο γαλακτοπωλείο)
3 γενναίες κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι (περίπου ένα κεσεδάκι μικρό)

Εκτέλεση:
Ψιχουλιάζουμε τον τόννο σε λεκανίτσα, μαζί ρίχνουμε και το λάδι του, και προσθέτουμε το ανθότυρο τριμμένο στο χέρι σε κομματάκια και το γιαούρτι. Χτυπάμε με τη ράβδο ή με  μίξερ χειρός ώσπου να γίνει το μείγμα όσο κρεμώδες θέλουμε.

Θερμίδες συνταγής:
650 περίπου απο την κονσέρβα του τόννου
150 περίπου απο το ανθότυρο
άλλες 150 απο το γιαούρτι.
Σύνολο: 950 θερμίδες (βγαίνουν περίπου 2 μερίδες)
Καλή επιτυχία!

(tip: Αν τη θέλετε πιό ελαφριά ακόμη στραγγίξτε τον τόννο απ το λάδι και προσθέστε μια κουταλιά ακόμα γιαούρτι. Αφαιρείτε έτσι περίπου 150 θερμίδες)