Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Ανάλαφρα μπισκοτάκια shortbread με αλεύρι ρυζιού






80 γραμμάρια βούτυρο (που έχει μείνει εκτός ψυγείου για μισή ώρα τουλάχιστον να μαλακώσει)
1 αυγό
μισή κούπα ζάχαρη
μια κουταλιά σούπας γιαούρτι στραγγιστό
μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
2 κούπες ρυζάλευρο

Εκτέλεση.
Διαλύουμε τη σόδα στο γιαούρτι. Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός απο το αλεύρι σε μια λεκανίτσα. Ανακταεύουμε καλά με ένα κουτάλι της σούπας, αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και να ζυμώνουμε. Με δυο περίπου κούπες έχουμε μια ζύμη, όχι στεγνή, που ανοίγει όμως σε φύλλο  χοντρό.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο χοντρό μέσα στο βουτυρωμένο ταψί, ή στον πάγκο πρώτα και μετά στη λαμαρίνα φούρνου. Εναλλακτικά πάνω σε φύλλο σιλικόνης πάνω στη λαμαρίνα φούρνου.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.
Βγάζουμε απο το φούρνο και χαράζοντας με μαχαίρι, λωρίδες κάθετες πρωτα και μετά οριζόντιες, κόβουμε σε τετραγωνάκια.
Γίνεται ένα ελαφρύ μπισκότο  που θυμίζει πολύ σαβαγιάρ στη γεύση. Τρώγεται σκέτο αλλά καί μα μαρμελάδα ή μερέντα επάνω.
Καλή επιτυχία!