Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Φυστικοβούτυρο Θρεπτικό και Λιχούδικο

Φυστικοβούτυρο απ τα χεράκια σας, με αγνά υλικά και όλη τη γεύση


Για μια δόση θα χρειαστώ:
1 κούπα φυστίκια τύπου peanuts ανάλατα
δυο κουταλάκια του γλυκού μέλι (ανάλογα με το γούστο σας πιο πολύ ή πιο λίγο)
ελάχιστο αλατάκι
2 κουταλιές σούπας λάδι καρύδας (προαιρετικά)

Διαδικασία
Βάζω τα φυστίκια στο μούλτι και χτυπάω για 1 λεπτό περίπου, με μικρά διαλείμματα. Ανοίγω το καπάκι, μαζεύω ότι είναι στα πλαϊνά, το ενσωματώνω στο τριμμένο πλέον φυστίκι, κλείνω το μούλτι.
Χτυπάω για ένα λεπτό ακόμα, με μικρά διαλείμματα (για το μούλτι, για να μην υπερθερμανθεί). Ξαναμαζεύω απο τα πλαϊνά και επαναλαμβάνω τη διαδικασία για άλλη μια φορά (άλλο ένα λεπτό).
Ο πολτός του φυστικιου έχει πλέον αρχίσει να γίνεται σαν κρέμα. Υπ όψιν, όσο χτυπήσω τόσο θα γίνεται πιο λείος και πιο κρεμώδης. Εξαρτάται και από το μούλτι σας, πόσο δυνατό είναι,οπότε αν χρειαστεί επαναλάβετε τη διαδικασία άλλη μια ή και δυο φορές.
Στη συνέχεια προσθέτω το λάδι καρύδας , το μέλι και το αλάτι. Χτυπάω για ένα λεπτό ακόμα και το φυστικοβούτυρό μου είναι έτοιμο. Αποθηκεύω σε βάζο που κρατάει εβδομάδες στο ψυγείο, αλλά και εκτός ψυγείου αρκετές μέρες.
Μπορείτε να παραλλάξετε τη συνταγή με λίγο κακάο, στέβια αντί για μέλι , άρωμα βανίλιας ή ό,τι άλλο σας αρέσει.
Το λάδι καρύδας είναι ιδανικό επειδή είναι άγευστο και πολύ ωφέλιμο επίσης. Μπορείτε να το παραλείψετε και να επιμείνετε στο χτύπημα λίγο ακόμα ως να γίνει το μείγμα αρκετά ελαιώδες.
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου