Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

Κριτσινάκια καραμελλωμένα κανέλας




Υλικά:
1 πακέτο με δύο μεγάλα φύλλα σφολιάτας (περίπου 800 γραμμάρια)
λίγο αραβοσιτέλαιο
ζάχαρη, κανέλλα

Με μαχαιράκι κόβω τη σφολιάτα σε λωρίδες, αρχικά μακρόστενες φάρδους περίπου 1.5 εκατοστού πάνω στο ανοιχτό φύλλο, και μετά κάθετα στη μέση ή στα τρία.


Κρατώ σ ένα κουπάκι αραβοσιτέλαιο και σε πιάτο ζάχαρη κρυσταλλική με λίγη κανέλλα. Παίρνω μία μία τις λωριδίτσες σφολιάτας, τις περνάω με τα δάχτυλα ή με πινελάκι με λίγο λάδι, τις κυλάω στην κανελλοζάχαρη, πασπαλίζω λίγη ακόμη από πάνω, στρίβω όπως φαίνεται στην εικόνα και τοποθετώ σε ταψί λαδωμένο ή στρωμένο με λαδόκολλα. Πασπαλίζω από πάνω με την κανελλοζάχαρη που έμεινε στο πιάτο.


κάθε φύλλο σφολιάτας γεμίζει ένα ταψί., Ψήνω στους 190 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα περίπου. Βγάζω απ το φούρνο και αν δεν έχω βάλει λαδόκολλα τα ξεκολλώ απ το ταψί ζεστά ακόμα για να μην κολλήσουν στον πάτο του.

Καλή επιτυχία!!!